Δράσεις Τομέα
«Η σημασία της σωστής βάδισης και στάσης - θέσης του σώματος» PDF Εκτύπωση E-mail
Δράσεις - Δράσεις Τομέα

«Η σημασία της σωστής βάδισης και στάσης - θέσης του σώματος» από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών


Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με στόχο την πρόληψη της υγείας διοργάνωσαν την παρουσίαση του προγράμματος με θέμα: «Η σημασία της σωστής βάδισης και στάσης - θέσης του σώματος». Πρόκειται για βιωματικές παρεμβάσεις σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που έχουν ως στόχο την εκμάθηση και εφαρμογή του σωστού τρόπου βάδισης, στάσης και θέσης του σώματος προκειμένου να αποφευχθούν μυοσκελετικά προβλήματα στο μέλλον.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας μίας (1) ώρας για κάθε ομάδα. Οι παρεμβάσεις άρχισαν να υλοποιούνται  στις σχολικές μονάδες από την κ. Περσεφόνη Γερμενή, η οποία είναι Φυσικοθεραπεύτρια του Γ.Ν.Ν. Παίδων Πατρών.


Σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την παρουσίαση του ρόλου και τη σπουδαιότητα της σπονδυλικής στήλης. Οι φωτογραφίες είναι από τις παρεμβάσεις του Καραμανδανείου στους/στις μαθητές/τριες του 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Λήψη φωτογραφιών: Νικολακοπούλου Κατερίνα).


Συνεχίζεται με αναφορά στις παραμορφώσεις που μπορεί να παρουσιάσει και τους παράγοντες που την επιβαρύνουν.

 Τονίζεται η αναγκαιότητα της καθημερινής άσκησης  και με βιωματικό τρόπο επιδεικνύονται ασκήσεις ενδυνάμωσης των κοιλιακών και ραχιαίων μυών με στόχο την  αγωή στη φροντίδα της σπονδυλικής στήλης, την πρόληψη και διατήρηση της υγείας της σπονδυλικής στήλης.

 

Το πρόγραμμα κλείνει με έναν πρώτο έλεγχο όλων των μαθητών/τριών  για σκολίωση και σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση των γονέων  των μαθητών/τριών που που εμφανίζουν δείγματα σκολίωσης προς τον/την υπεύθυνη εκπαιδευτικό.Περισσότερες λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα μας δίνει η ίδια η κ. Γερμενή Περσεφόνη στο συνημμένο αρχείο, την οποία και ευχαριστούμε για την παραχώρηση του σχετικού κειμένου για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αγωγής Υγείας.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε  τον  προγραμματισμό των σχολικών μονάδων στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις από 28/02 έως 15/04/2013, όπως αυτός μας κοινοποιήθηκε από την ομάδα αγωγής υγείας του  Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

 
Εκδηλώσεις για τη "ΦΛΟΓΑ" PDF Εκτύπωση E-mail
Δράσεις - Δράσεις Τομέα

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια « ΦΛΟΓΑ»


 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού- Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τμήμα Αγωγής Υγείας και τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ.- 13.00 στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου - στο τμήμα μεταξύ Πατρέως και Ερμού-εορταστική εκδήλωση με θέμα: « 30 Χρόνια «ΦΛΟΓΑ. Αγάπη δίχως όρια? »

Στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος ως  εθελοντές,  μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας οι οποίοι ως ενεργοί πολίτες με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο συνέβαλαν με την συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων τους στην επίτευξη των σκοπών της εκδήλωσης που ήταν από τη μία η ενημέρωση για τον καρκίνο στα παιδιά και η ευαισθητοποίηση και από την άλλη η διάδοση του μηνύματος της ΦΛΟΓΑΣ η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα εξής δημοτικά σχολεία:  4ο Δ. Σ. Πατρών, 6ο Δ. Σ. Πατρών, 8ο Δ. Σ. Πατρών, 9ο Δ. Σ. Πατρών, 10ο Δ. Σ. Πατρών , 26ο Δ. Σ. Πατρών, 32ο Δ. Σ. Πατρών, 35ο Δ. Σ. Πατρών, 29ο Δ. Σ. Πατρών, 60ο Δ. Σ. Πατρών, 64ο Δ. Σ. Πατρών και το Δημοτικό Σχολείο Ρίου.

 

 


Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:30 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο στα παιδιά, με βασική ομιλήτρια την διευθύντρια του Παιδοογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» στην Αγορά Αργύρη. Την εκδήλωση  πλαισίωσε η χορωδία του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Αντηχώ» του συλλόγου «Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε» με τη συμμετοχή της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων της Πατραϊκής Μαντολινάτας  μας ταξίδεψε στις «Μουσικές του Κόσμου» για την ενίσχυση της «ΦΛΟΓΑΣ».