Γενικές οδηγίες για την διεξαγωγή της Λιτανείας για την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την Λιτανεία για την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 μ.μ., ξεκινώντας από την Πλατεία Τριών Συμμάχων και καταλήγοντας στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, δια μέσου της οδού Αγίου Ανδρέου.

Την Α/θμια Εκπ/ση Αχαΐας εκπροσωπούν συνήθως τρία (3) σχολεία τα οποία ορίζονται κάθε χρόνο από τους Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α. της Π.Ε. Αχαΐας. Τα τμήματα των σχολείων αυτών οφείλουν να προσέλθουν την Κυριακή της Λιτανείας και ώρα 18:30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Αγίου Νικολάου (πλατεία Τριών Συμμάχων). Τα σχολεία αναπτύσσονται περίπου μέχρι τη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Γεροκωστοπούλου, με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Τα σχολεία συμμετέχουν με ένα (1) τμήμα, 4Χ8=32 (αγοριών ή κοριτσιών ή μικτό). Κάθε τμήματος προηγείται ο διμοιρίτης του, σε απόσταση δύο (2) μέτρων. Το τμήμα δεν φέρει σημαία, ούτε πλαισιώνεται από το σημαιοφόρο και τους παραστάτες (εντάσσονται στο τμήμα).

Οι μαθητές/-τριες που συμμετέχουν οφείλουν να έχουν κόσμια εμφάνιση και ομοιόμορφη ενδυμασία:

  • Οι μαθήτριες θα πρέπει να φορούν σκουρόχρωμη φούστα (μαύρη ή μπλε) στο μήκος του γονάτου, άσπρο πουκάμισο και σκουρόχρωμα παπούτσια.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν σκουρόχρωμο μακρύ παντελόνι (μαύρο ή μπλε), άσπρο πουκάμισο και σκουρόχρωμα παπούτσια.

Με ευθύνη και μέριμνα των Διευθυντών/-ντριών και του συλλόγου των διδασκόντων των σχολείων οι μαθητές/-τριες προετοιμάζονται κατάλληλα στον αργό βηματισμό, στην τήρηση των κανονικών αποστάσεων – διαστημάτων, στην στοίχιση και ζύγιση.

Τα χέρια των συμμετεχόντων είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας πλεγμένα στους καρπούς στο μπροστινό μέρος του σώματος (κοιλιακή χώρα).

Η απόσταση παράταξης και βηματισμού μεταξύ των τμημάτων είναι τέσσερα (4) μέτρα.

Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας τα τμήματα στρίβουν αριστερά στην Κοραή, από όπου και αποχωρούν με ευθύνη του/των συνοδού/-ών τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ ένα αρχείο ήχου του εμβατηρίου της λιτανείας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προετοιμασία των μαθητών/-τριών. (Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει πατήστε στο «Λήψη» πάνω αριστερά).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...