Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αχαΐας γνωρίζουν την τοξοβολία.

Διακόσιοι (200) περίπου μαθητές από έξι (6) δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (15ο, 34ο, 39ο, 44ο, 54ο και 56ο Δ.Σ. Πατρών) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας κατά την εβδομάδα 20 – 24 Ιανουαρίου 2020.

Η δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας μαθητών δημοτικών σχολείων με ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνουν πιλοτικά οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΠΕ Αχαΐας, είναι η δεύτερη στη σειρά, καθώς τον μήνα Δεκέμβριο είχε προηγηθεί αντίστοιχη για το ολυμπιακό άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ – Πονγκ) και πραγματοποιήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τοξοβολίας των σωματείων Α.Σ. Γλαύκου, Α.Σ.Τ. Πέλοπα και Α.Σ. Ακαδημία Πέλοπος Πατρών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και του Α.Σ. Προαστείου στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Οι προπονητές τοξοβολίας Κάζουρας Παναγιώτης (Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Ελλάδος) και Δημήτριος Μαρκουίζος πραγματοποίησαν μια μικρή παρουσίαση του αθλήματος στους μαθητές και τους έδωσαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στην πράξη.

Στην δραστηριότητα της τελευταίας ημέρας έδωσε το παρών και η κα. Πλακούδα Κατερίνα, διεθνής κριτής τοξοβολίας με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες και προπονήτρια του Α.Σ. Προαστείου.

Η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και, καθώς υπήρχε και μεγάλος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής σχολείων που δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί, θα επαναληφθεί μελλοντικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...