Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αχαΐας γνωρίζουν την τοξοβολία (2).

Σε συνέχεια της δράσης εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας εκατόν εξήντα (160) περίπου μαθητές από τέσσερα (4) δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (8ο, 26ο Δ.Σ. Πατρών, 2ο Δ.Σ. Παραλίας Πατρών και Δ.Σ. Κάτω Καστριτσίου) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας κατά την εβδομάδα 10 – 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας μαθητών δημοτικών σχολείων με ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνουν πιλοτικά οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της ΠΕ Αχαΐας, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης δράσης που είχε πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιανουάριο, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων συμμετοχής των σχολείων και υλοποιήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τοξοβολίας των σωματείων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος».

Αρχικά έγινε στους μαθητές μια θεωρητική παρουσίαση του αθλήματος από τους Υπευθύνους Φ.Α.ΣΧ.Α. της ΠΕ Αχαΐας και στην συνέχεια οι προπονητές τοξοβολίας Κάζουρας Παναγιώτης (Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ν.Δ. Ελλάδος), Δημήτριος Μαρκουίζος τους έδωσαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν στην πράξη.

Επειδή η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και το ενδιαφέρον των σχολείων για συμμετοχή σε αυτήν είναι αμείωτο θα υπάρξει συνέχεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...