15 Νοέ 2023 11:31
Πολιτιστικά Θέματα Εργαστήρια Φιλαναγνωσίας κ.ά._8η Εγκύκλιος

16 Νοέ 2023 12:02
Εγκύκλιος Αγωγής Υγείας 16/11/2023 – Δράσεις Αγωγής Υγείας Δημόσιες Δομές

Υλοποίηση προγράμματος Κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων 2023

Αναρτήθηκε: 15 Νοεμβρίου, 2023 | 1:04 μμ

Με περίσσια χαμόγελα και μεγάλη χαρά έκαναν  τις πρώτες βουτιές τους μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας στην πισίνα του Κολυμβητηρίου «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός» του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου.

‘Οπως ανακοίνωσαν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Μιχαηλίδης Αναστάσιος & Παπαδόπουλος Γεώργιος, ξεκίνησε η εφαρμογή του αντικείμενου της κολύμβησης, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, για τις Γ΄ τάξεις και, όπου δύναται, και τις Δ΄ τάξεις Δημοτικών Σχολείων.
Η κολύμβηση «χαρακτηρίζεται από πολλούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σαν η ιδανικότερη μορφή άσκησης, που επηρεάζει τόσο την κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής) όσο και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων» (Γκότση, Καλαμπαλίκα και Ντάνη, 2016: 7) και, όπως αναφέρει ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Δρ. Μιχαήλ Κατσικαδέλης, «αποτελεί, πέραν της αυταπόδεικτης αξίας που έχει για τους μαθητές/-τριες, ένα μάθημα ζωής» και για αυτό «θα πρέπει να ενισχύεται, ώστε να υπάρχει καθολική συμμετοχή».
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Δρ. Νικόλαος Κλάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των μαθημάτων μόλις έναν μήνα περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς έτσι οι μαθητές/-τριες θα έχουν την ευκαιρία να «εξοικειωθούν με το υδάτινο στοιχείο, να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις των βασικών κανόνων ασφάλειας, να καλλιεργήσουν την κολυμβητική τους παιδεία, να αναπτύξουν τη συνεργασία, την αυτοπεποίθησή τους και γενικότερα να εκπαιδευτούν στην απόκτηση δεξιοτήτων, που μεταξύ άλλων θα τους βοηθήσουν να αποφύγουν κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό στη θάλασσα».
Οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού Π.Ε. Αχαΐας ευχαριστούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου κ Φίλια Ανδρέα (Εκπαιδευτικό ΠΕ70), για τις ενέργειες της για την αναδοχή των μετακινήσεων των σχολείων, τη Διοίκηση του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου, τους μεταφορείς (ΚΤΕΛ Αχαΐας και το τουριστικό γραφείο Trendly taxi and mini bus Μπακόπουλος Ν.), την Συντονίστρια Κολύμβησης κα Τσινιά Αικατερίνη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής – ΠΕ11 κ Γιαννόπουλο Φώτη και κα Ντούκα Αθανασία, οι οποίοι πραγματοποιούν τα μαθήματα, για την συνεργασία τους.

Δείτε και:

Σχετικές ανακοινώσεις στις κατηγορίες:

Σχεδίαση - Ανάπτυξη wordpress θέματος ιστοσελίδας: Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος για το Τμήμα Δ' Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας
Μετάβαση στο περιεχόμενο