29 Ιαν 2024 12:38
[Β ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΠΕ] Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

30 Ιαν 2024 14:51
Εγκύκλιος Περιβαλλοντικής_Διαγωνισμός Φωτογραφίας για Υδατικά Οικοσυστήματα

Ψηφιακές Εφαρμογές Μικτής Πραγματικότητας (Taleblazer) στα Περιβαλλοντικά Προγράμματα’’, ένα σύγχρονο εξ αποστάσεως σεμινάριο

Αναρτήθηκε: 29 Ιανουαρίου, 2024 | 1:57 μμ

Στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality: AR) στις δραστηριότητες των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σε συνεργασία με το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καστοριάς, διοργάνωσαν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό Σεμινάριο τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 (ώρες 18:00-20:30), με θέμα: ‘‘Ψηφιακές Εφαρμογές Μικτής Πραγματικότητας (Taleblazer) στα Περιβαλλοντικά Προγράμματα’’.

Το TaleBlazer είναι μια πλατφόρμα λογισμικού, που δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού του πραγματικού κόσμου με ψηφιακά αντικείμενα ή πληροφορίες, δηλαδή αυτό που ορίζεται ως επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Αναπτύχθηκε από το εργαστήριο του MIT Scheller Teacher Education Program (STEP), και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τις δικές τους δραστηριότητες και τα δικά τους παιχνίδια που βασίζονται στην τοποθεσία (GPS). Επιτρέπει το συνδυασμό πραγματικών τοπίων – φυσικού ή ανθρωπογενούς περιβάλλοντος – με πρόσθετες ψηφιακές πληροφορίες. 

Οι 89 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στον σχεδιασμό και στην παιδαγωγική αξιοποίηση ενός περιβαλλοντικού μονοπατιού και παρακολούθησαν επίδειξη των βασικών λειτουργιών της πλατφόρμας TaleBlazer, από την παιδαγωγική Ομάδα του ΚΕΠΕΑ Καστοριάς που την χρησιμοποιεί στα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο το χαρακτήρισαν ενδιαφέρον και πρωτότυπο και -σε μεγάλο ποσοστό- δήλωσαν πως θα επιχειρήσουν να το δοκιμάσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

Δείτε και:

Σχετικές ανακοινώσεις στις κατηγορίες:

Σχεδίαση - Ανάπτυξη wordpress θέματος ιστοσελίδας: Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος για το Τμήμα Δ' Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας
Μετάβαση στο περιεχόμενο