16 Φεβ 2024 13:14
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

12 Μαρ 2024 11:06
Μαραγκοπούλειο Δ.Σ. Βραχναιίκων- Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο σχολείο μας

Αναρτήθηκε: 22 Φεβρουαρίου, 2024 | 9:30 πμ από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ύστερα από πρόσκληση της διευθύντριας και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, η κ. Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογος.

Η κ. Τριανταφυλλίδη μίλησε στα παιδιά για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που έχει θέμα αναπηρίας μια και δεν υπάρχουν στη χώρα μας οι κατάλληλες υποδομές πρόσβασης και διευκόλυνσης αυτών των ατόμων. Έχοντας και η ίδια πρόβλημα όρασης μέσα από βιωματικά παιχνίδια έβαλε τα παιδιά στη θέση όλων όσων είναι τυφλοί. Φορώντας τους μια μάσκα έπρεπε με τις αισθήσεις τους να αναγνωρίσουν τι ήταν αυτό που τους έδινε κάθε φορά. Έπειτα τους εξήγησε για τον κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το μπαστούνι στο δρόμο όταν περπατούν.

Η επίσκεψη αυτή έδωσε την αφορμή οι μαθητές να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους, να προβληματιστούν, να γνωρίσουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα.

Ας ευχηθούμε να γίνει αντιληπτό πως τα άτομα με αναπηρία είναι ίσα με όλους μας και το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλο με την όποια διαφορετικότητα.

 

Δείτε και:

Σχετικές ανακοινώσεις στις κατηγορίες:

Σχεδίαση - Ανάπτυξη wordpress θέματος ιστοσελίδας: Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος για το Τμήμα Δ' Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας
Μετάβαση στο περιεχόμενο