22 Φεβ 2024 09:30
Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο σχολείο μας

13 Μαρ 2024 07:53
Εγκ_Περιβαλλοντικής Βιωματικό σεμινάριο_”Ας φυτέψουμε στον κήπο”

Μαραγκοπούλειο Δ.Σ. Βραχναιίκων- Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό

Αναρτήθηκε: 12 Μαρτίου, 2024 | 11:06 πμ από ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ

Θέμα : Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης

«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία»

Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μαραγκοπούλειο Δημ. Σχ. Βραχναιίκων.

Ημερομηνία υλοποίησης: 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.30-11.15

Τόπος: Βραχναίικα Αχαϊας- Προαύλιο Δημ. Σχ. Βραχναιίκων

 

Το Μαραγκοπούλειο Δημ. Σχ. Βραχναιίκων Σχολείο, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, υλοποίησε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.30-11.15, στο προαύλιο του Δημ. Σχ. Βραχναιίκων.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Συγκεκριμένα:

1.      Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες της Σχολικής Μονάδας συζήτησαν και παρακολούθησαν βίντεο για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

 

1.      Την ημέρα της δράσης (6 Μαρτίου), στον αύλειο χώρο του Μαραγκοπούλειου Δημ. Σχ. Βραχναιίκων, συγκεντρώθηκαν,κρατώντας μπαλόνια, και οι 250 μαθητές/τριες του, με τους εκπαιδευτικούς τους και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές:

·         Παρουσίασαν δρώμενα, που με κινήσεις αναπαριστούσαν τον σχολικό εκφοβισμό,

·         φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, αλλά και της χαράς όσων ξεφεύγουν απο αυτή

·         χρησιμοποίησαν τις σχολικές τους τσάντες σχηματίζοντας στο προαύλιο το μήνυμα «ΣΠΑΩ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»

·         επιπλέον, εκφράστηκαν εικαστικά, φτιάχνοντας αφίσες με μηνύματα στα ελληνικά  αλλά και στα αγγλικά

·         ζωγράφισαν μηνύματα πάνω στα μπαλόνια τους

·         έφτιαξαν ένα πανό με την προτροπή «ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»

Η δράση ολοκληρώθηκε με το ταυτόχρονο σπάσιμο των μπαλονιών. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης στο προαύλιο (το σχολείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής και διαθέτει μεγάλο κοινό προαύλιο με το Γυμνάσιο και το Λύκειο) αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των γειτονικών σχολείων καθώς και των πολιτών.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Η Διευθύντρια           Η Υπεύθυνη της δράσης   Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής

Παιδ. Τμ.  Πανεπ. Ιωαννίνων

Παρασκευή Γαλάνη    Καλλιόπη Παπαγεωργίου

 

Μαραγκοπούλειο Δ. Σ. Βραχναιίκων

Δείτε και:

Σχετικές ανακοινώσεις στις κατηγορίες:

Σχεδίαση - Ανάπτυξη wordpress θέματος ιστοσελίδας: Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος για το Τμήμα Δ' Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας
Μετάβαση στο περιεχόμενο